Händer på Hallaberg.

Aktiviteter under år 2019

Träningstävlingar

Träningstävlingar
Välkommen till våra träningstävlingar
Se information på hemsidans startsida.

Tidigare aktiviteter under år 2018

Klickerkurs

Välkommen till klickerutbildning med Maria Venhammar och Jane Ahlberg.

Plats: Hallabergs hundklubb

Datum: Lördag 22/9 + 6/10 kl  10.00 – 15.30
( Första lördagen är grunder och den andra lördagen är påbyggnad).

Kostnad:
750 kr för plats med hund. (sex platser)
350 kr som åskådare. (sex platser)
( Priserna inkluderar båda tillfällena.)

Innehåll:  
Teori:
Förstärkning och straff, belöningsfrekvens, timing, kriterier, signalkontroll, beteendekedjor mm

Praktik med människor och hundar:
Kursen syftar främst till att lära hundägaren hur man använder ”positiv förstärkning” och ”beteendemarkör” när man arbetar med sin hund.

Övrigt:
Clicker + armband + targetsticks kommer att finnas till försäljning.

Klickerträning är en fascinerande träningsmetod och med den kan du lära din hund allt som den är kapabel till. Alla kan lära sig att träna sin hund på ett effektivt sätt och den här utbildningen visar dig hur. Hundarna förstår snabbt när de gör rätt och det ökar möjligheterna till bättre kontakt, bättre samarbete mm. Utbildningen är riktad till alla oavsett var man är i sin utbildningsnivå.

Anmäl till: yvonne.ingemarsson@edu.laholm.se
eller kontakta via tel: 070-6258028.        Välkomna!

 Utbildningen sker i samverkan med Studiefrämjandet Halland.
Maria Venhammar.
Maria Venhammar.

Maria blev SBK instruktör år 1975 och har sedan dess hållt många olika sorters kurser. Hon har stor erfarenhet av olika grenar och tävlat i spår, sök, rapport, skydd, bevakning, räddning, lydnad, viltspår, agility, rallylydnad, specialsök, barmarksdrag mm. Sedan år 1998 har Maria använt sig av klicker i sitt arbete med hund. Därtill har hon tillsammans med Karin Berggren skrivit boken "Träna med glädje".

Jane Ahlberg
Jane Ahlberg

Jane Ahlberg har använt sig av klicker i sin hundträning i många år.  Hon har utbildat hundar sedan år 2003 och  tävlat spår, sök, lydnad, rallylydnad samt specialsök.

Träningstävling onsdag den 27/6

Alla medlemmar är välkomna till träningstävling i brukslydnad (alla klasser) samt startklass. Det går också bra att delta med ny hund utan att momenten är klara. Ett syfte med att träningstävla är att vänja hunden vid olika typer av störning som kan uppstå under en tävling och sådan träning har alla hundar och förare nytta av. Det finns också de som vill stämma av hur man ligger till inför en tävling och då hjälps vi åt med att kommendera och skiva kommentarer för den som önskar det. Vid fint väder avslutar vi med grillning, som var och en själv tar med sig.
Plats och tid: Vi träffas på Hallabergs bortre plan kl 18:30.
Pris: 40 kr. Swisha till tel: 1232772598 och lägg till två kronor. Det går också bra att betala på plats.
Välkomna!

Träningstävling den 10/5

Träningstävling med ett gott gäng och underbart väder! Jättebra träning, trevlig stämning och såklart grille efteråt. Här kommer ett litet urval av bilder.

Träningsdag med grillning.

Lördagen den 21/4 hade vi träningsdag med grillning på kvällen. Vi tränade spår, uppletande, lydnad och agility. En solig och trevlig dag/kväll med ett härligt glatt gäng!!

Några tar en paus
Grillmästare Mats
Karin och Raya
Karin och Raya
Dukat för 23 pers. Dags att skaffa fler bord...:)
Dukat för 23 pers. Dags att skaffa fler bord...:)
Ann-lis och Chess förbereder sig för uppletande.
Ann-lis och Chess förbereder sig för uppletande.


Studiecirkel
Mellan  januari - maj har det pågått en studiecirkel kring boken "Inkallning - så får man en lyhörd hund".  Författare:  Pippa Mattinsson.
Kursen innehöll läsning, genomgång samt praktiska övningar. Det var en omtyckt cirkel, sjutton personer  inskrivna och varje gång serverades riktigt god fika!

Brukslydnadsläger med Siv Svendsen

Helgen den 21 - 22 januari hade Hallabergs hundklubb ett läger i Lotushallen med  Siv Svendsen från Norge. En fantastisk instruktör som outröttligt puschar alla deltagare med budskapet  - att alltid ha kul med sin hund när man tränar. Vi var 26 personer under hela helgen och vi ser fram emot att kunna bjuda hit Siv igen.
Ett extra tack till Anita på Lotushallen! Alltid lika tillmötesgående.